Italian Mansikka

Italian suomalaisten Mansikka-lehden blogi

Tuesday, May 30, 2006

JÄÄHYVÄISET SUURLÄHETTILÄÄLLE


Alec Aalto siirtyy Roomasta Tukholmaan

Ikäväksemme joudumme toteamaan, että vuodesta 2003 Roomassa Suomen suurlähettiläänä toiminut Alec Aalto on jättämässä meidät. Hän siirtyy Suomen suurlähettilääksi Tukholmaan, missä hän aloittaa työnsä kesäkuun alussa.

Me Italian suomalaiset tulemme muistamaan Alec Aaltoa lämmöllä jo senkin takia, että hän on ensimmäinen suurlähettiläs, jonka olemme saaneet puhujavieraaksi Italian suomalaisten tapaamisiin, ensin Bolognassa toukokuussa 2004 ja Roomassa pari viikkoa sitten, äitienpäivän aattona.

Suurlähettiläs Alec Aalto, 63, on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän on tehnyt ulkoministeriössä pitkän uran työskennellen muun muassa suurlähettiläänä Wienissä ja Ljubljanassa sekä EU-asioiden valtiosihteerinä. Ennen ulkoministeriötä Aalto työskenteli toimittajana Yleisradiossa sekä valtioneuvoston tiedotuspäällikkönä ja Nesteen tiedotusjohtajana.

Mansikan toimitus toivottaa suurlähettiläs Aallolle onnea ja menestystä uudessa asemapaikassaan. Tehtävä tulee olemaan haasteellinen jo siitäkin syystä, että Ruotsissa on niin paljon suomalaisia. Ja tietyssä mielessä Ruotsin painoarvo on naapurina ja historiallisistakin syistä ja pohjoismaiden välisen yhteistyön takia Suomelle erittäin tärkeä.

"Lordi ei ole vitsi"

Suomalainen Lordi-yhtye aiheutti kohua Euroopassa jo ennen kuin jatkuvasti viimeisille sijoille Euroviisuissa jäänyt Suomi hullaantui ja oli pakahtua ylpeyteen Lordin voitosta Kreikassa pidetyssä kilpailussa.

Niinpä suurlähettiläs Alec Aaltokin ihmetteli puheessaan Italian suomalaisyhteisöjen vuosikokouksessa, minkälaista Suomi-kuvaa Lordin maine oikein voikaan luoda. - Eikö suomalaista osaamista olisi voitu mitenkään tarjota ulkomaille edes hieman charmöörimmässä muodossa, hän kysyi.

Rovasti Veli-Matti Hynninen, joka on toimittanut jumalanpalveluksia Roomassa jo joitakin vuosia äitienpäivinä ja itsenäisyyspäivinä, ja joitakin kertoja Milanossakin, puolestaan kirjoitti
Juhlitaan.net-sivuilla:

Lordin olemus on niin ruma, että se alkaa olla jo suorastaan kaunis. Mr. Lordi, Tomi Putaansuu (32) itse pitää Lordia nykymetalliin nähden yksinäisenä sutena. Aikaisemmin oli tällä viihteen sektorilla nähty parikymppisiä nyrkkiään viskeleviä kaljuja miehiä tai tuonelan tienviitoiksi pukeutuneita mustatukkatyttöjä.

Mutta Lordin porukka päätti ottaa rankan pesäeron näihin alan muihin yrittäjiin. Taisivat pojat onnistua tässä paremmin kuin hyvin: hirviöleima taitaa olla lähtemätöntä lajia. Lordilaiset itse pitävät tyyliään enemmän teatteripelleilynä eivätkä he alkuunkaan ymmärrä miten jotkut ovat tuominneet heidät saatananpalvojiksi.

Heidän sanomassaan saatana kärsii tappion (devil is a looser), muistuttaa lordi Putaansuu. Lordi ei ole vitsi, eikä se ole huumoria, vaan se on yksinkertaisesti teatraalista rockshowta. Ainakin nämä lordilaiset ovat tarjonneet meille suomalaisille mahdollisuuden testata sietokykyämme ja musiikkimakuamme. Meitä on niin moneksi.

Näin siis rovasti Hynninen. Tuohon ei Mansikan toimituksellakaan ole mitään lisättävää. Paitsi että makuasioista ei kannata kiistellä, ainakaan musiikkimakuun liittyvistä. Varsinkaan ei, jos korvat soivat välistä kuin sumusireenit jo sinfoniamusiikkiakin pitempään kuunnellessa. Saati sitten hevirokkia....0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Ilmainen www-laskuri