Italian Mansikka

Italian suomalaisten Mansikka-lehden blogi

Tuesday, June 27, 2006

FIND FINLAND TURUSSA 2008


Turku kutsuu ulkosuomalaiset
kesätapahtumaan 2008

Turun kaupunki järjestää ulkosuomalaisille suunnatun tapahtuman vuoden 2008 kesäkuussa yhteistyössä mm. Siirtolaisuusinstituutin ja Suomi-Seuran kanssa. Find Finland 2008 - Turku Grand Festival - tapahtumassa etsitään ulkosuomalaisten juuria Suomesta, mutta samalla myös tutustutaan tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan.

Find Finland -tapahtuman ohjelmassa on monipuolisesti esillä kulttuuria, liikuntaa ja urheilua sekä asiapitoisia seminaareja ja luentoja. Tapahtuman keskuksena toimii tapahtumatori, joka pystytetään Kupittaan puistoon. Torilla on mahdollisuus tutustua suomalaisiin käsityöläis- ja muotoilutuotteisiin sekä monipuolisesti suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Lisäksi tapahtumaan liittyy retkiä Turun ja sen ympäristön luonto- ja historiallisiin matkailukohteisiin, mm. marsalkka Mannerheimin syntymäkotiin Louhisaaren linnaan ja saaristoon.

Päivien aikana järjestetään myös yritysvierailuja Turun seudun korkean teknologian yrityksiin. Tapahtumaan odotetaan useita tuhansia ulkosuomalaisia perheineen kaikista maanosista, kertoo Suomi-Seuran puheenjohtaja, ulkosuomalaisparlamentin puhemies Pertti Paasio, joka on myös Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kiinteästi mukana tapahtuman valmisteluissa.

Ulkosuomalaiset kokoontuvat vuosittaisiin omiin tapaamisiinsa mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa, kuten Italiassakin on ollut tapana jo vuodesta 1989 lähtien. Turun tapahtuma antaa - perinteisen tapaamisen lisäksi - erityisesti Euroopan ulkopuolelta tuleville mahdollisuuden tutustua nyky-Suomeenkin.

- Vaikka ulkosuomalaiset ovat tapahtuman ensisijainen kohderyhmä, toivomme toki, että kaikki muutkin Suomesta kiinnostuneet löytävät tiensä paikan päälle, Paasio sanoo. Tämä voitaneen todeta kehotukseksi tuoda mukaan festivaaleille myös se ulkomaalainen puoliso ja miksei koko perhekin.

Turku ei saanut ensi vuoden euroviisu-festivaaleja, mutta Find Finlandin lisäksi kaupunki toimii vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkina ja siellä järjestetään myös purjealusten Tall Ships´ Race -tapahtuma vuonna 2009.

KUVASSA: Ulkosuomalaisparlamentin istunnon aikana, toukokuussa 2005, otetussa valokuvassa Helsingin kaupungintalon vastaanotolla (vas.) Marko Suomalainen Kreikasta, Saara Karhu Italiasta, ulkosuomalaisparlamentin puhemies Pertti Paasio ja Marjo Kaislasuo Italiasta.

PS. Ensimmäisen tämän postin lukijan vierailu sivuillamme on 1001. käynti blogillamme, minkä tyydytyksellä toteamme. (Toimitus)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Ilmainen www-laskuri