Italian Mansikka

Italian suomalaisten Mansikka-lehden blogi

Wednesday, June 07, 2006

OLLAAN KUULOLLA JA KATSOTAAN


HYVÄSTIT
MAAILMAN-
RADIOILLE!!!

YLE sanoo kehittävänsä kanavatarjontaa ja palveluita... mutta keski- ja lyhytaaltolähetykset lopetetaan ensi vuoden alussa.

YLE keskittyy vastedes palvelemaan ulkomailla olevia suomalaisia satelliitti-, mobiili- ja internetjakelun avulla. Tämän vuoksi yhtiö lopettaa Porin keski- ja lyhytaaltolähetykset vuonna 2007. Keskiaaltolähetyksiä jatketaan kuitenkin edelleen Helsingin Santahaminan lähettimillä Itämeren alueella.

Tapahtuu siis se, jota ehdittiin jo pelätä. Maailmanradioilla voi pian heittää vesilintua. Itse ostin sellaisen kymmenen vuotta sitten kalliilla hinnalla, mutta olenkin jo vuosia seurannut Ylen ohjelmia satelliitin kautta. Se on kieltämättä helpompaa ja äänen laatu paljon parempi, silloin kun se ei haviä kokonaan, mutta onneksi sellaista ei kovin usein satu. Silti pahoittelen YLEn päätöstä.

Nyt näyttää siltä, että väkeäkin on vähennetty tuntuvasti, kun samat ohjelmat toistuvat jopa peräkkäisinä päivinä samaan aikaan. Uusinta olisi toki puolusteltavissa aikaerojen takia, ja joskus kivakin asia, mutta jos et pystynyt johonkin aikaan kuuntelemaan jotain ohjelmaa, niin harvemmin pystyt siihen samaan aikaan huomennakaan.

Ollaan kuulolla ja katsotaan, mitä tuleman pitää.

UUTTA SUOMEN SUURLÄHETTILÄSTÄ ODOTELLESSA

Suomen hallitus on Suomen italialaisten nettilehden La Rondinen mukaan esittänyt Tasavallan Presidentille Pauli Mäkelän nimittämistä Suomen suurlähettilääksi Italiassa 15. kesäkuuta 2006 lähtien. Hän seuraa tehtävässä Tukholmaan Suomen suurlähettilääksi siirtynyttä Alec Aaltoa.

Pauli Mäkelä tuntee hyvin Italian, sillä hän toimi Rooman suurlähetystössä konsulina vuosina 1995-98. Lisäksi hänellä oli lukuisia työtehtäviä Italiassa ennen tuloaan ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1979.

Viimeksi Mäkelä on toiminut Hongkongissa Suomen pääkonsulina. Aiemmin hän on työskennellyt myös ulkoministeriön Euroopan osastolla sekä lähetystöissä ja konsulaateissa Marseillessa, Brysselissä, Caracasissa ja Pariisissa.

Uutinen ei valitettavasti ole vielä virallinen, sillä Pauli Mäkelän suurlähettilääksi nimittämiselle odotellaan vielä Italian viranomaisten vahvistusta. Tällä hetkellä olemme siis ilman suurlähettilästä Italiassa. Mutta muuten suurlähetystö toimii tavalliseen tapaan mm. konsuliasioiden osalta. (RVC)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Ilmainen www-laskuri